Et langvarig forhold

Det som Lasse og Tina Elvang begynte som en frittstående backpacking-tur til Peru i 2002, skulle vise seg å være begynnelsen på et langsiktig forhold. Et forhold som ville endre både deres liv og området de besøkte.

I Peru møtte Lasse og Tina et hardtarbeidende og hjertelig folk med stolte håndverkstradisjoner som brydde seg om sin historie, tradisjoner og dyr, men også en overveldende fattigdom som kuttet hjertet.

Alpakaen, som i årtusener har vært et viktig husdyr for peruerne, faktisk helt tilbake til inkaene, produserer den fineste ull som kan tenkes. Med erfaringene fra Peru og alpakka-pledd i bagasjen, vendte Tina og Lasse tilbake til Danmark veldig opptatt av å gjøre en forskjell for peruanerne de hadde møtt gjennom sine unike alpakkaer. Hjørnesteinen i Elvang var lagt.

 

Myk og holdbar

Alpakaen er medlem av kamelfamilien og bor i de søramerikanske Andesfjellene. Alpaca fibre er blant de mest luksuriøse i verden. Mykheten er fantastisk og merkbar ved første berøring. Fibrene er holdbare og av natur er de tilgjengelige i et imponerende vell av farger.

Fibrene i alpakkaull er fine og tynne, og tekstiler i alpakkaull er derfor veldig myke. Babyalpakkaull er ekstra fin og myk og stammer først og fremst fra den første skjæringen av alpakkaene, hvor de er ca. 2½ år gammel.

Som den eneste ulltypen i verden inneholder alpakkaull ikke stoffet lanolin, som ofte er kilden til allergiske reaksjoner på ull. Hvis du er allergisk mot lanolin, kan du bruke tekstiler laget av ren alpakkaull.

 

Integritet og ansvarlighed

Det står Elvang nært at operere socialt ansvarligt. Som medlem af FNs Global Compact, verdens største netværk for virksomheders samfundsansvar, arbejder de ansatte hos Elvangs samarbejdspartnere under de bedste vilkår. Uddannelse af hyrderne i opdræts- og avlsmetoder, samt klipning af alpakaen sikrer, at de får et større udbytte, en bedre og mere fair pris ligesom kvaliteten af alpakafibre bevares. Elvang støtter en årtusind gammel tradition om at væve tekstiler af alpakafibre ved bevidst at fastholde produktionen i Peru. Elvang medvirker hermed til at give hyrderne en mulighed for at forbedre deres levestandard og samtidig bekæmpe den peruvianske fattigdom.

Elvang skaber smukke tekstiler af udsøgte, naturlige fibre. Hvert enkelt produkt er resultatet af lokalt, originalt håndværk kombineret med moderne, skandinavisk design. Kvalitet, tradition og social ansvarlighed er de bærende principper hos os, og vi går aldrig på kompromis med de etiske standarder. Elvang er et dansk luksusbrand, der skaber tekstiler med integritet og stolthed.