Et langvarigt forhold

Det som Lasse og Tina Elvang begynte som en frittstående backpacking-tur til Peru i 2002, skulle vise seg å være begynnelsen på et langsiktig forhold. Et forhold som ville endre både deres liv og området de besøkte.

I Peru møtte Lasse og Tina et hardtarbeidende og hjertelig folk med stolte håndverkstradisjoner som brydde seg om sin historie, tradisjoner og dyr, men også en overveldende fattigdom som kuttet hjertet.

Alpakaen, som i årtusener har vært et viktig husdyr for peruerne, faktisk helt tilbake til inkaene, produserer den fineste ull som kan tenkes. Med erfaringene fra Peru og alpakka-pledd i bagasjen, vendte Tina og Lasse tilbake til Danmark veldig opptatt av å gjøre en forskjell for peruanerne de hadde møtt gjennom sine unike alpakkaer. Hjørnesteinen i Elvang var lagt.

Myk og holdbar

Les mer om ull

Integritet og ansvarlighet

Elvang er nær å drive samfunnsansvarlig. Som medlem av FNs Global Compact, verdens største nettverk for samfunnsansvar, jobber de ansatte hos Elvangs partnere under de beste forhold. Å trene gjeterne i avls- og avlsmetoder, samt kutte alpakkaen, sikrer at de får et større utbytte, en bedre og mer rettferdig pris akkurat som kvaliteten på alpakkafibrene bevares. Elvang støtter en årtusen gammel tradisjon for å veve tekstiler av alpakkafiber ved bevisst å opprettholde produksjonen i Peru. Elvang bidrar dermed til å gi hyrder en mulighet til å forbedre sin levestandard mens de bekjemper peruansk fattigdom.

Elvang lager vakre tekstiler av utsøkte, naturlige fibre. Hvert enkelt produkt er et resultat av lokalt, originalt håndverk kombinert med moderne, skandinavisk design. Kvalitet, tradisjon og samfunnsansvar er de ledende prinsippene hos oss, og vi går aldri på akkord med etiske standarder. Elvang er et dansk luksusmerke som skaper tekstiler med integritet og stolthet.