Alpakka

Et langsiktig forhold

Det som for Lasse og Tina Elvang begynte som en enkelt tur til Peru i 2002, viste seg å være begynnelsen på et langvarig forhold. Et forhold som ville forandre både livene deres og området de besøkte.

I Peru møtte Lasse og Tina et hardtarbeidende og hjertevarmt folk med stolte håndverkstradisjoner, som tok vare på deres historie, tradisjoner og dyr, men også en overveldende fattigdom som skar i hjertet.

Alpakkaen, som i årtusener har vært et viktig husdyr for peruanerne, ja helt tilbake til inkaene, produserer den fineste ullen man kan tenke seg. Med erfaringene fra Peru og alpakkatepper i bagasjen dro Tina og Lasse tilbake til Danmark sterkt fast bestemt på å gjøre en forskjell for peruanerne de hadde møtt gjennom sine unike alpakkaer. Grunnsteinen til Elvang var lagt ned.

Myk og slitesterk

Alpakkaen er medlem av kamelfamilien og bor i de søramerikanske Andesfjellene. Alpakkafibre er blant de mest luksuriøse i verden. Mykheten er fantastisk og merkes ved første berøring. Fibrene er slitesterke og kommer naturlig i et imponerende utvalg av farger.

Fibrene i alpakkaullen er fine og tynne, og tekstiler laget av alpakkaull er derfor veldig myke. Babyalpakkaull er ekstra fin og myk og stammer først og fremst fra den første klippingen av alpakkaene, når de er ca. 2½ år gammel.

Som den eneste ulltypen i verden inneholder ikke alpakkaull stoffet lanolin, som ofte er kilden til allergiske reaksjoner på ull. Hvis du har en allergisk reaksjon på lanolin, kan du bruke tekstiler laget av ren alpakkaull.

Integritet og ansvarlighet

Elvang er nær ved å drive samfunnsansvarlig. Som medlem av FNs Global Compact, verdens største nettverk for samfunnsansvar, jobber de ansatte i Elvangs forretningspartnere under de beste forholdene. Opplæring av gjeterne i oppdretts- og avlsmetoder, samt klipping av alpakkaen sikrer at de får større utbytte, bedre og mer rettferdig pris, og kvaliteten på alpakkafibrene bevares. Elvang støtter en tusen år gammel tradisjon med å veve tekstiler fra alpakkafibre ved å bevisst opprettholde produksjonen i Peru. Elvang er dermed med på å gi gjetere en mulighet til å forbedre levestandarden og samtidig bekjempe peruansk fattigdom.

Elvang lager vakre tekstiler av utsøkte, naturlige fibre. Hvert enkelt produkt er et resultat av lokalt, originalt håndverk kombinert med moderne, skandinavisk design. Kvalitet, tradisjon og samfunnsansvar er våre ledende prinsipper, og vi går aldri på akkord med etiske standarder. Elvang er et dansk luksusmerke som skaper tekstiler med integritet og stolthet.

Bomull

GOTS-sertifisert

På Elvang tilbyr vi puter og sleng i økologisk bomull. Bomull er et naturmateriale som har mange fordeler – det er fantastisk mykt og varmeledende. Elvangs bomullskolleksjoner produseres i Portugal på en GOTS-sertifisert fabrikk. GOTS står for "Global Organic Textile Standard". Dette er en garanti for at våre produkter er produsert i samsvar med miljømessig forsvarlighet. Alle våre produkter er produsert i henhold til miljømessige og ansvarlige standarder og inneholder ingen skadelige kjemikalier og er hypoallergene.

Timian
Vår Thyme-kolleksjon av vakre puter og plagg er allsidige og praktiske og produsert i den fineste GOTS-sertifiserte økologiske bomullen. Timian kan fint kombineres med andre teksturer, farger og mønstre i våre alpakkakolleksjoner. Kolleksjonen er vakkert utformet og har et design som virker ensartet på avstand, men på nært hold avsløres det levende mønsteret. Vakker å se på og myk å ta på og kan brukes både innendørs og utendørs.

Lyme gress
Lyme grass er en avslappet, men stilig samling av puter laget av den mest delikate GOTS-sertifiserte økologiske bomullen. Et grafisk mønster som med sine lyse striper og friske farger gjør borreliose til en uunnværlig følgesvenn når vinteren går over til vår og livet igjen leves på balkongen eller i hagen. En kolleksjon som kan brukes igjen og igjen og som også kan vaskes i maskin.

Iris
Iris er et behagelig og dekorativt element i ethvert interiør med sin herlig myke bomull og dynamiske mønster. De glade fargene gjør denne kolleksjonen perfekt for alle aspekter av livet, enten det er på den solfylte terrassen eller i hagen, og legger til den helt spesielle sommerfølelsen. Irisputen har en usynlig glidelåslukking i bunnen