Elvang Repurposing

Siden 2003 har vi hos Elvang knyttet et sterkt bånd til Peru, hvor fremstillingen av våre alpakkaprodukter først spiret, og hvor medarbeidere på lokale veverier fremdeles i dag produserer pledd og puter med nordisk estetikk og tradisjonsrikt peruansk håndverk. Derfor er det et naturlig skritt for oss å sjøsette prosjektet Elvang Repurposing, hvor produkter vender hjem til Peru. Her får produktene nytt liv og nye former, og her kan de igjen skape verdi i lokalsamfunnet. 

Med Elvang Repurposing blir Elvangs produkter donert til sårbare og utsatte kvinner i Peru, som med deres enestående evner i håndarbeid forvandler puter og pledd til nye produkter, som de kan selge i Peru og dermed bygge opp et inntektsgrunnlag. Pledd og puter kan f.eks. bli til vesker, lommebøker, bamser eller dukker - med andre ord er det kun fantasien som setter grenser hos de kreative kvinnene i Peru.

Vi inviterer til at man donerer produkter fra Elvang som man ikke lenger har bruk for, og vi vil selv bidra med kolleksjonsprøver og eventuell overflødig lager. Produkter som doneres til Elvang Repurposing vil bli samlet og lagret på våre lagre, og vil regelmessig bli transportert med skip til Peru. Prosjektet omfatter både våre alpakkaprodukter fremstilt i Peru, og våre produkter i økologisk GOTS-sertifisert bomull produsert i Portugal.

Vi har hos Elvang i flere år brukt resirkulert alpakkaull i mange av våre kolleksjoner, så Elvang Repurposing faller helt i tråd med vår visjon om å forlenge materialenes liv. Hos Elvang går vi verken på kompromiss med hensyn til mennesker eller miljø. Det er viktig for oss å ta bærekraftige og ansvarlige valg som sikrer ordentlige vilkår i hele forsyningskjeden - fra alpakkagjeterens lønn til forholdene for medarbeidere på de lokale veveriene, transporten hjem fra Peru, gjenbruk av leverandørers emballasje og gaveesker laget i resirkulert papp. Dette har gitt oss det høyeste Fair Trade-sertifikatet hos WFTO (World Fair Trade Organization), som sikrer at produktene til enhver tid fremstilles under etisk ordentlige vilkår, så man med ren samvittighet kan nyte det mykeste myke.

Slik bidrar du til Elvang Repurposing

Kontakt for mere info