Enkeltstående backpacking til Peru i 2002

Hva som for Lasse og Tina Elvang begynte som en enkeltstående tur til Peru i 2002, skulle vise seg å bli begynnelsen på et langvarig forhold. Et forhold som ville endre både deres liv og området de besøkte.
I Peru møtte Lasse og Tina et hardtarbeidende og hjertelig folk med stolte håndverkstradisjoner, som tok vare på deres historie, tradisjoner og dyr, men også en overveldende fattigdom som skar i hjertet. 
Alpakkaen som i årtusener har vært et viktig husdyr for peruanerne, ja faktisk helt tilbake til inkaene, produserer den fineste ullen man overhode kan tenke seg.
Med opplevelsene fra Peru og alpakkapledd i bagen dro Tina og Lasse tilbake til Danmark, sterkt oppsatte på å gjøre en forskjell for peruanerne de hadde møtt gjennom deres enestående alpakkaer. Grunnsteinen til Elvang var lagt. 
Det har skjedd mye siden 2002. Andre materialer og produkter har tilkommet, som økologiske bommullshåndklær. Også i Peru har ting endret seg siden. Samarbeidet mellom Elvang og peruanerne betyr at det har blitt skapt arbeid og utdannelsesmuligheter for leverandørene, som hyrdene, veverne, strikkerne og deres familiar drar fordel av. Essensen av Elvang har likevel forblitt uforandret. Det som var sant i 2002 er sant i dag, og vil være sant i fremtiden. Hos Elvang handler det fremfor alt  om integritet, alt annet er sekundært.
Om det er i forhold til miljø, dyr, leverandører, forhandlere eller kunder, så handler det om å ta vare på hverandre og behandle hverandre ordentlig. Det vil til slutt resultere i de beste produktene. Det er derfor at vi hos Elvang sier at vi skaper tekstiler med integritet. 

 


Populære innlegg