Alpakkaens ull

Alpakkaens ull
Alpakkaens ull beskrives ofte som sterkere enn mohair, finere enn kashmir, glattere enn silke, mykere enn bomull, varmere enn gåsedun og bedre varme- og kroppsregulerende enn termisk strikk. Grunnet dens kvalitet betraktes alpakka som ett av de mest luksuriøse naturlige fibrene i verden. Alpakka-fibre er så fine og tynne, men samtidig sterkere enn vanlig ull, at det oppstår minimal lodannelse. Det betyr at produktene ser nye og freshe ut i lengre tid. 
I forhold til vanlig ull er alpakkaull varmere, lettere og inneholder ikke lanolin. Lanolin er et stoff som finnes i vanlig ull som er med på å gjøre ullen vannavstøtende. Selv om alpakkaullen ikke inneholder lanolin, kan den også holde vann ute, som også betyr at alpakka er meget allergivennlig. 
Alpakkaen lever fortrinnsvis i Andesfjellene i Peru hvor klimaforholdene er tøffe. Temperaturen kan på ett døgn svinge med opptil 50 grader. Det er alpakkaens ull som gjør at den kan motså disse temperaturskiftene. Alpakkaens historie går mer enn 6000 år tilbake, helt tilbake til inkariket. Grunnet alpakkaens fine ull ble alpakkaene inkaenes måte å vise rikdom på. Jo flere alpakkaer de eide, jo rikere var de. Tross alpakkaens lange historie var de ikke kjent verken i Europa eller USA før ganske sent. I USA ble de første alpakkaene importert i 1983. I Danmark var det Elvang som først introduserte produkter vevet av alpakkaull.
Filosofi
I Elvang tror vi på at det ikke bare er mulig men også fornuftig og lønnsomt å drive bedrift på et etisk fundament. Det betyr at vi strever etter å skape vedvarende relasjoner til både leverandører og kunder, som bygger på gjensidig tillit, respekt og transparens. 
I forhold til våre leverandører betyr det at vi velger dem med omhu, at vi respekterer deres håndverk, historie og dedikasjon i forhold til å finne de fineste kvalitetene å jobbe med. Det betyr også at vi kontinuerlig jobber med å forbedre deres arbeidsforhold og levestandarder, ved blant annet å betale en ordentlig pris for deres arbeid. Vi er i Elvang Fair Trade -sertifisert.
Vår ambisjon er å gi våre kunder den beste mulige kvaliteten tilgjengelig, uavhengig av hvilke materialer vi bruker. Derfor jobber vi også kun med betrodde leverandører, og våre produkter består av de beste naturlige materialene, fremstilt under ordentlige forhold og med respekt for mennesker, dyr og miljø. Derfor har vi i Elvang også forpliktet oss til å etterleve UN Global Compact.
Det er derfor at vi i Elvang sier at vi skaper tekstiler med integritet.  
Previous Article Next Article